Connectoren & Modellen.

Voor de meest gebruikte software bij administratie- en accountantskantoren zijn er voorbeelden beschikbaar. Zo krijgen je Power BI rapporten of procesautomatiseringen met Power Automate in een handomdraai extra waarde. En kan jij aan de slag waar je goed in bent. De inzet binnen jouw kantoor!

Het aanbod beschikbare connectoren of modellen verschilt per applicatie. Er zijn meerdere vormen. We maken onderscheid in: een Template (model), een Dashboard, een Connector, een Kit, een How-to en een FlowZip. Check de tabs voor meer info!

Een “how-to” is een gratis stappenplan, in de vorm van een gepubliceerd artikel, om zelf aan de slag te gaan met het maken van een gegevensverbinding naar een accountancyapplicatie. Bijvoorbeeld voor Power BI of Power Automate.

Een Kit is een eenvoudige voorbeeldconnectie, inclusief stappenplan voor uitbreiding. Hiermee kun je razendsnel een gegevensverbinding naar een accountancyapplicatie initialiseren en zelf aan de slag gaan met het maken van de Power BI rapportagemodel. De Kit kun je tegen een kleine vergoeding aanschaffen en geeft je een ZIP-file met een Pbit-sjabloon bestand voor Power BI Desktop en een PDF-met uitleg.

Een Template of rapportagemodel is een voorbeeldrapport. Hier is de connectie opgenomen naar je accountancyapplicatie, het datamodel samengesteld en zijn er voorbeelden van PKI’s toegevoegd. Het is ideeal als je snel wilt starten en ook nog niet veel ervaring hebt om zelf rapportagemodellen te maken. Een Template wordt in de vorm van een PBit-bestand verstrekt die je kunt openen in Power BI Desktop. De prijzen varieren met de complexiteit/uitgebreidheid van het rapportagemodel.

Een Connector maakt het importeren van data heel gemakkelijk. Er is geen technische kennis nodig om de connectoren te gebruiken. Ze zijn volledig geïntegreerd in Power BI. Alle gegevens die een leverancier via een API beschikbaar heeft gesteld, kunnen met een connector worden ingelezen. Voor de meestgebruikte gegevens heeft een connector voorgedefinieerde tabellen beschikbaar, die kun je simpelweg aanklikken en inlezen. Andere gegevens zijn met een functie op te vragen. Een Connector wordt onderhouden en neem je als dienst af.

Een Dashboard is een compleet en gestandaardiseerd model. Niet alleen de connectie, maar ook het datamodel en dashboard wordt onderhouden. Een dashboard neem je af als dienst. Je hoeft je niet te verdiepen in Power BI, maar kunt meteen starten. De dashboards zijn beschikbaar via Power BI Service en via de mobiele Power BI App.

Met een Flow Package bedoelen we een export van een voorbeeldstroom in Power Automate die door ons is gemaakt. De Flow Package kun je tegen een kleine vergoeding aanschaffen en geeft je een ZIP-file met een importeerbaar bestand voor Power Automate en een PDF-met uitleg. Je hebt dan, na het verbinden naar de bronnen, een kant-en-klare voorbeeldstroom.

Wat kunnen we voor jou doen?

We komen graag met je in contact en zijn erop gebrand om je vooruit te helpen. Het maakt niet uit hoe ver je bent in je ontwikkeling of project. Vul het slimme contactformulier in en je hoort van ons team!

 

Inschrijving trainingen en webinars

De data, tijdsduur, kosten en locatie van de verschillende trainingen verschijnen in het formulier. Als gevolg van Covid19 kunnen trainingen op locatie worden omgezet naar een online-training via Teams.