Online
Data & RPA Congres
23 maart 2021

Op deze ‘Powerdag’ werd je geïnspireerd, deelden we bijzondere praktijkcases en werd je aan het werk gezet in een leuke hackathon! Heel mooi dat 150 deelnemers van allerlei kantoren meededen vanaf het eigen kantoor of vanuit de huiskamer!

Dit unieke digitale congres werd georganiseerd
met medewerking van GBNED, Microsoft en andere sprekers.

Bedankt voor alle interactie via de chatfeed en leuke reacties op de socials!

Het productieteam. 

 

Bekijk het vernieuwde trainingsprogramma en data  om je verder te ontwikkelen!

Mr. Martijn Kortier

Elferink & Kortier Advocaten

Gerard Bottemanne

GBNED

Leonardo WIlbrink

Microsoft

Wilbert van Leeuwen

Peacock

Arie van Klompenburg

Davista

Anton Loeffen

Eshgro

Klaas Mollema

Hillstar

Michael Sluis

BI Consultant en trainer

Bas van Velzen

Powerplatform

Tom Faas

Powerplatform

Reindert Doorn

Powerplatform

Bas Land

Powerplatform

Topics

"Analytics en RPA als basis voor data-driven-audit"

Wilbert van Leeuwen, Intelligence Automation Consultant bij Peacock bespreekt een praktijkvoorbeeld rond het continu verkrijgen van klantdata als onderdeel van het auditproces.

"Governance en integratie binnen de 365-omgeving"

Anton Loeffen van Eshgro gaat in op een van de meest gestelde vragen: hoe kunnen alle ontwikkelde rapportages, automations en apps op een slimme wijze geintegreerd en beheerd worden in Teams en de Microsoft 365-omgeving.

5 Hackathon-break-outs

Test en ontdek onder deskundige begeleiding je DAX-skills en laat je uitdagen,  ga samen aan de slag om een WWFT-proces te automatiseren met Automate of ga live aan de slag met het maken van een financieel – of CRM dashboard in Power BI.

"Scenario's voor grote data-infrastructuren"

Klaas Mollema, CEO van Hillstar Business Intelligence legt in begrijpelijk taal uit welke mogelijkheden je als kantoor hebt om te starten met je eigen ‘Data Lake’.

"Het belang van open standaarden"

Zonder open connectiviteit en duidelijk standaarden hebben Data & RPA  een moeilijke toekomst. Onderzoeker Gerard Bottemanne van GBNED laat een krachtig pleidooi horen die je niet wilt missen.

5 Power-Praktijk-voorbeelden die inspireren

Reindert Doorn, adviseur bij DOCCO neemt samen met accountants-kantoren die ver voorop lopen 5 toepassingsscenario’s door rond de inzet van Power BI, Power Automate en Power Apps. 

"De grenzen aan dataverzameling door accountantskantoren"

Hoe zit het precies met data-eigenaarschap? En van wie is data eigenlijk? En hoe ver kan ik als kantoor gaan in het (geautomatiseerd) verzamelen van data t.o.v. privacy regels? Martijn Kortier, Advocaat-partner bij Elferink&Kortier is gespecialiseerd in ICT-recht&privacy en nieuwe technologie en neemt je mee rondom deze aspecten van data!

Programma

Plenaire start 12.15 uur

Opening door Reindert Doorn, initiatiefnemer Powerplatform voor accountants en IT-adviseur bij DOCCO

Een ‘technology’ update door Leonardo Wilbrink,
Technology Strategist at Microsoft – Intelligent Services

Analytics en RPA als basis voor data-driven-audit
(Wilbert van Leeuwen, Intelligence Automation Consultant bij Peacock)

Scenario’s voor grote data-infrastructuren
(Klaas Mollema, CEO van Hillstar Business Intelligence)

Governance en integratie binnen de 365-omgeving
(Anton Loeffen, Oprichter Eshgro Cloud Service Provider)

Break-outs (keuze) om 14.00 uur:

Verbeter je DAX-skills!

Aan de hand van oefeningen laat Bas Land je kennismaken van de formuletaal in Power BI genaamd DAX. Hiermee kun je op slimme wijze expressies maken, functies voor tijdsintelligentie toepassen en meer. Essentiele skills als je je wilt ontwikkelen en meer uit Power BI wilt halen.

Een klant-acceptatie proces maken met behulp van het Power Platform!

 Bas van Velzen toont je een voorbeeld en zet je aan het werk om met behulp van Forms, SharePoint en Power Automate meer efficiency en overzicht te krijgen. Leer hoe je meerdere tools binnen het Power Platform hiervoor kunt inzetten.

Een financieel dashboard met Power BI?

Met behulp van Power BI connectoren naar boekhoud-applicaties kun je in een handomdraai waardevolle rapportages maken. Arie van Klompenburg neemt je mee in de opzet en bespreekt de (on)mogelijkheden van Power BI als instrument voor de presentatie van tussentijdse cijfers.

Starten met Power BI én Automate, hoe dan?

Vertaal je strategie naar waardevolle KPI’s en slimme processen. Tom Faas zet het uiteen en laat je daarnaast oefenen met handige basisfeatures in Power BI. Tot slot krijg je tips voor het maken van (data)connecties in Power BI én Power Automate. 

Extra sessie: Power BI in één uur!

Maak een Power BI dashboard in één uur met Michael Sluis. Werk je veel met excel en wil je eens aan de slag met Power BI ? Leer hoe je een vooraf toegestuurde dataset koppelt en aan de hand daarvan een report gaat opbouwen. In één uur heb je de grondbeginselen te pakken. 

Plenaire vervolg 15.00 uur

Het belang van open standaarden!
(Gerard Bottemanne, Onderzoeker GBNED en initiatiefnemer STIPAC)

5 Power-Praktijk-voorbeelden die inspireren
live Q&A
(Reindert Doorn, Powerplatform voor accountants)

Data-eigenaarschap en privacy aspecten in een data gedreven kantoor
(Martijn Kortier, Advocaat-partner bij Elferink&Kortier, ICT-recht&privacy)

Afsluiting

Ticketregistratie = gesloten

Supertof dat jij erbij wilde zijn. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via 0318-830376, we helpen je graag verder.

Merk op: elke extra collega kan tegen gereduceerd tarief deelnemen. We zullen dus sowieso controleren en correct verrekenen, ook als je niet met elkaar hebt overlegd om deel te nemen :-). Mocht je onverhoopt niet kunnen deelnemen, dan mag je een collega sturen. Tickets worden niet gerestitueerd.