Data lijkt het nieuwe goud voor accountantskantoren. Proces-robotisering stuwt die ontwikkeling en helpt kantoren méér te doen met minder handen. Tot zover de vergezichten, of…misschien al de realiteit?
Op de tweede editie van het online ‘Data & RPA congres voor accountants’ worden praktijkvoorbeelden getoond van kantoren die hun eerste stappen al hebben gezet. Daarnaast worden deelnemers door 12 break-out sessies uitgedaagd direct de handen uit de mouwen te steken. Ben jij erbij?

Het online Data & RPA congres op 21 april 2022 wordt georganiseerd door het ‘Powerplatform voor accountants’ (o.a. DOCCO, GBNED) en gehost vanuit de studio’s van Microsoft op Schiphol. Aan het congres namen vorig jaar 150 deelnemers mee van uiteenlopende kantoren, van beginner tot expert. Het werd -met name door de praktijkgerichtheid- hoog gewaardeerd.

Datastrategie ontwikkelen binnen je kantoor

Veel kantoren hebben al de eerste stappen gezet in de kennismaking met data analyse en robotisering van processen. Dit jaar wordt er daarom ook aandacht besteed aan onderwerpen als het ontwikkelen van een passende datastrategie voor het kantoor. Data science bureau Growteq, gelieerd aan Visser & Visser, verzorgt hierover een van de sessies. Andere onderwerpen die de revue passeren zijn ‘Slim schakelen met je klanten!’, ‘Cashflow prognoses in PowerBI’ en ‘Power Apps en Power Automate in de praktijk.’ Deze laatste sessie wordt gegeven door administratiekantoor Finance Plus, die eigen ervaringen deelt rondom de inzet van RPA.

Kennismaking met AI

Verwant aan ontwikkelingen rond data en robotisering is ook kunstmatige intelligentie. Deze ogenschijnlijk complexe techniek, is via de tooling van Microsoft inmiddels laagdrempelig beschikbaar. Adrian Egas (voormalig Alfa Accountants en voorzitter NBA-young profs, nu werkzaam bij Microsoft) toont op het congres hoe je AI in de praktijk kunt toepassen en je in een handomdraai een app kunt maken voor bijvoorbeeld Business Central.

Microsoft is dit jaar goed vertegenwoordigd op het congres. Zo zal Martin Gerritsen -ook afkomstig uit de sector- in de openings keynote de visie van Microsoft op de accountancysector delen. Tot slot worden er unieke awards uitgereikt voor de meest inspirerende praktijkvoorbeelden. Elk kantoor kan hieraan meedoen, door voorbeelden in het werken met Power BI, Power Automate of Power Apps te delen. De winnaars worden gekozen door de deelnemers van het congres.

Bekijk het volledige programma en regel direct je ticket

Het Data & RPA congres wordt georganiseerd door het Powerplatform voor accountants (O.a. DOCCO, GBNED, Davista, Eshgro en Growteq) en mede mogelijk gemaakt door Microsoft, GAC business solutions en PKIsigning.